Mark Karpeles i japansk tv om bitcoin-sajten. Foto: Skärmdump från https://twitter.com/isidai/status/439343779091197952/photo/1

Bitcoin-handelsplatsen Mt. Gox ansöker om konkursskydd

Uppdaterad
Publicerad

Den japanska bitcoin-handelsplatsen Mt. Gox har ansökt om konkursskydd efter att ha utsatts för en hacker-attack, enligt Wall Street Journal.

Sajten var tidigare en av de största handelsplatserna för bitcoin på nätet. Enligt sajtens grundare och vd, Mark Karpeles, ska sajten ha blivit utsatt för en hacker-attack under lång tid. Hackarna påstås ha kommit över hundratusentals bitcoin, värda motsvarande flera miljarder kronor.

På sajtens hemsida är informationen knapphändig, men enligt Wall Street Journal meddelades infon om konkursskyddsansökan vid en kort presskonferens i Tokyo.

Enligt ansökan ska bolaget ha en skuld på cirka 64 miljoner dollar. Orsaken till hackningen ska enligt bolaget ha varit en bugg i sajtens mjukvara som hackare upptäckt och utnyttjat.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bitcoin

Mer i ämnet