SVT är på plats i industriområdet utanför Philadelphia där Donald Trumps advokat, Rudy Giuliani, höll en presskonferens. Men hade kampanjen av misstag tagit fel adress? Foto: SVT, AP

Blandade Trump-kampanjen ihop lyxhotell med trädgårdsfirma?

Uppdaterad
Publicerad

Mellan en porrbutik och ett krematorium höll Donald Trumps advokat, Rudy Giuliani, en presskonferens i samma stund som CNN tilldömde Joe Biden segern i presidentvalet. Men var platsen för talet ett missförstånd till följd av två vitt skilda företag har snarlika namn?

Mitt bland alla tweets om påstått valfusk meddelade Donald Trump i lördags att en presskonferens skulle hållas av presidentens advokater. Träffen skulle arrangeras vid det massiva lyxhotellet ”Four Seasons” i centrala Philadelphia. Men bara minuter senare förtydligade Trump i en tweet att det i själva verket var ”Four Seasons Total Landscaping”, ett trädgårdsföretag beläget i ett industriområde i Philadelphias utkanter, som var adressen för presskonferensen.

Anklagade demokraterna för valfusk

Sedan dess har det skämtats friskt både på sociala medier och i flera amerikanska tidningar om att det hela varit ett stort missförstånd. Att kampanjen av misstag bokat det de trodde var ett hotell.

På presskonferensen fortsatte Donald Trumps advokat, Rudy Giuliani, att anklaga det demokratiska partiet för omfattande valfusk, dock utan att uppvisa några bevis.

SVT:s Fouad Youcefi är på plats i industriområdet utanför Philadelphia och pratar bland annat med Jacob som arbetar i porrbutiken som ligger intill platsen för presskonferensen. Se klippet i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.