Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov (bilden) ska träffa USA-kollegan Antony Blinken. Foto: TT

Blinken och Lavrov ska träffa varandra

Uppdaterad
Publicerad

Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov och hans amerikanske motsvarighet Antony Blinken är överens om att träffas i Reykjavik nästa vecka.

De två deltar i ett möte om Arktis som hålls på Island, och de två ska diskutera bilaterala frågor och världsläget i samband med mötet som är satt till den 20 maj.

Bland punkterna finns läget i Nordkorea och i Iran, samt att diskutera ”potentialen att samarbeta under Rysslands ordförandeskap i Arktiska rådet”, meddelar amerikanska UD.

Blinkens utrikesdepartement skrev också uttalandet att utrikesministern bland annat kommer att understryka vikten att skydda amerikanska intressen som kan hotas av ryska handlingar.

De två utrikesministrarna lär också förbereda ett toppmöte mellan Rysslands president Vladimir Putin och USA:s president Joe Biden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.