Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Vi är måltavlor. Ingen plats är säker, säger Ahmad Turkomani, vars dotter dog i attacken. Se intervjun i videon. Foto: AP

Blodig julaftonsattack mot flyktingläger i centrala Gaza

Uppdaterad
Publicerad

Under julafton bombades flyktinglägret Maghazi på mitten av Gazaremsan. Av de döda uppges många vara människor som begett sig söderut med förhoppningar om säkerhet.

Under julaftonskvällen ska minst 68 personer ha dödats i ett israeliskt flyganfall mot Maghazi-lägret, som ligger nära till staden Deir al-Balah, i mitten av Gaza.

Uppgifterna kommer från den hälsomyndigheten i det Hamasstyrda Gaza och av de dödade uppges flera vara flyktingar, som flytt de intensiva striderna i norr.

Krig mellan Israel och Hamas

– Vi flydde Gaza stad, för de sade att det var säkrare i centrala Gazaremsan. Vi kom, men även här blir vi dödsoffer, säger Ahmad Turkomani till AP.

Enligt FN bor det runt 33 000 människor flyktinglägret, som upprättades 1948 och består till stor del av tät bebyggelse.

Maghazi-lägret ligger på mitten av Gazaremsan, dit många flytt stridigheterna i norra Gaza. Foto: Mapcreator/SVT Nyheter

Barn bland de dödade

Siffrorna har inte verifierats av oberoende aktörer, men nyhetsbyrån AP som är på plats rapporterar att flera döda och skadade syns på platsen, varav vissa är barn.

– De riktar in sig på civila. Vi är måltavlor. Ingen plats är säker, säger Ahmad Turkomani, som enligt AP förlorat flera familjemedlemmar i attacken, bland annat sin dotter och barnbarn.

Se bilder från attacken i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krig mellan Israel och Hamas

Mer i ämnet