Bilden från Flightradar visar hur Air Canada-planet flyger i cirklar för att dumpa bränsle inför nödlandningen. Foto: Flightradar24

Boeing-plan har nödlandat i Madrid

Uppdaterad
Publicerad

Ett Boeing 767 fick vända tillbaka till Madrid för att nödlanda efter att ha fått problem med motorn och ett landningsställ 30 minuter efter start. Reuters uppger att planet nu har landat säkert.

En Air Canada Boeing 767 med 128 passagerare ombord gjorde en säker nödlandning klockan 19.07 svensk tid på Madrids Barajas flygplats. Planet skulle ursprungligen till Toronto.

Flygplanet anropade flygtrafikledningen 30 minuter efter start och begärde plats för en nödlandning, berättade en talesperson för spanska flygplatsoperatören AENA för Reuters.

Flygplanet hade problem med en motor och ett av däcken till ett av landningsställen hade gått sönder berättar flygtrafikledning för nyhetsbyrån.

Det spanska pilotförbundet Sepla skriver på Twitter att det nödställda flygplanet var tvunget att tillbringa tre timmar i luften för att förbruka sitt bränsle innan man kunde göra ett försök att landa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.