SVT:s USA-korrespondent fick till slut sitt exemplar av skandalboken om Donald Trump. Foto: SVT

Bok om Trump sålde slut på 20 minuter

Uppdaterad
Publicerad

Många köade nattetid när det blev klart att den hett omdiskuterade boken om Donald Trumps väg till presidentposten skulle börja säljas tidigare. Men alla fick inte sina exemplar. I en bokhandel i USA:s huvudstad Washington sålde den slut på 20 minuter.

– Jag visste inte att boken skulle börja säljas vid midnatt, så jag hängde på låset 07.30 i morse, men där var den slutsåld, säger SVT:s USA-korrespondent Carina Bergfeldt, som fick ge sig ut på en jakt efter den hett eftertraktade boken.

Tanken var att Michael Wolffs bok ”Fire and Fury: Inside the Trump White House” om Donald Trumps väg till presidentposten skulle börja säljas först på tisdag den 9 januari.

Boken om Trump

Men efter att Donald Trumps advokater vänt sig till förlaget och krävt att försäljningen av boken skulle stoppas bestämde förlaget sig för tidigarelägga försäljningen.

Enligt Time är ”Fire and Fury: Inside the Trump White House” nu slutsålt på Amazon och andra stora kedjor.

Jakten på boken fortsatte

Carina Bergfeldt fick både ringa och besöka ett antal boklådor för att få tag på ett exemplar.

– Till slut kom jag på telefon fram till ett ställe som svarade att om jag lämnade mina kreditkortsuppgifter på telefon så skulle de hålla boken i en kvart till mig. När jag kom fram och fick boken blev kvinnan bakom mig väldigt upprörd. Hon ville ha den till vilket pris som helst, säger Carina Bergfeldt.

Bara under tiden hon var i bokhandeln försökte ytterligare sju personer köpa boken.

– I bokhandeln jobbade personalen med att svara på telefon och svara om och om igen: Sold out.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Boken om Trump

Mer i ämnet