Bomben exploderade när bussen passerade under en vägbro. Foto: Gokhan Keskinci, TT

Bomb mot buss med poliser i Turkiet

Uppdaterad
Publicerad

Flera människor har skadats vid ett bombdåd i södra Turkiet. Attentatet tycks vara riktad mot en buss som bland annat poliser färdades i.

Minst fem passagerare skadades vid explosionen, som har orsakat stora materiella skador på både bussen och andra fordon intill. Enligt CNN Türk ska det röra sig om en bomb som exploderade under en vägbro precis när bussen passerade. De skadade har förts till sjukhus, minst en av dem ska vara polis.

Det är i nuläget inte klart vem som ligger bakom attacken, som inträffade i Adana-provinsen i de södra delarna av Turkiet. Platsen för attentatet undersöks nu av polis. Enligt nyhetsbyrån Anadolu säger åklagaren Omer Faruk Yurdagul att det troligen rör sig om en extremistattack.

Både kurdiska separatister och anhängare till terrorsekten Islamiska staten har tidigare gjort sig skyldiga till terrorattentat i Turkiet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.