Två explosioner har skett på en bargata i den thailändska turistorten Hua Hin. Foto: AP

Bombattentat på thailändsk turistort

Uppdaterad
Publicerad

Två explosioner har skett på en bargata i den thailändska turistorten Hua Hin. En person ska ha dödats och flera personer ska ha skadats, bland dem utländska turister, skriver brittiska BBC.

Bomberna ska ha varit gömda i blomkrukor och detonerats via mobiltelefoner med en halvtimmes mellanrum, enligt polisen, uppger Bangkok Post.

– Det är väldigt vanligt att terrorister detonerar bomber med hjälp av mobiltelefoner, säger SVT:s utrikesreporter Lena Schermann som jobbat mycket i Thailand.

Bombdåd i Thailand

Minst en person ska ha dödats och tolv personer ska vara skadade, uppger Sky News som refererar till lokala medier. Den avlidna ska ha varit en kvinnlig gatuförsäljare, skriver BBC och hänvisar också till lokala medier.

UD säger till SVT att de inte har några uppgifter om att några svenskar ska vara finnas med bland offren.

”Det var kalabalik”

29-åriga Emelie Olsson från Skövde och hennes pojkvän var på plats på gatan där explosionen skedde och berättar för SVT att hon hörde en kraftig smäll.

– Sen började folk komma spingandes och skrek att det var en bomb, det fanns skadade och ambulanser kom och hämtade upp dem. Det var kalabalik, säger hon till SVT.

– Man blev ju chockad och fick panik. Man tror inte att det är sant. Det kändes overkligt, säger Emelie Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bombdåd i Thailand

Mer i ämnet