Gärningsmannen ska ha blivit omringad av säkerhetsstyrkor. Foto: Ali Abdul Hassan/TT

Explosion i Bagdad – uppgifter om flera döda

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer uppges ha blivit dödade i en explosion i Iraks huvudstad Bagdad. Men det finns motstridiga uppgifter. En poliskälla säger till Reuters att explosionen var kontrollerad där ingen kom till skada.

Enligt ett tidigt uttalande från den irakiska militären var det en självmordsbombare som detonerade ett bälte med sprängladdningar på en marknad, varpå ett antal civila dödades.

Lokala medier uppger att minst åtta personer dödats. Detta säger även en icke namngiven poliskälla till AFP och en källa vid ett sjukhus bekräftar för nyhetsbyrån att kvarlevor av åtta personer har förts dit.

Terrorgruppen IS har tagit på sig ansvaret för explosionen och säger också att det var en självmordsbombare som dödade åtta personer och skadade över tio.

Det finns dock motstridiga uppgifter om vad det är som har hänt:

Polischef Jamal Hameed säger till Reuters att ett misstänkt paketet upptäcktes vid sidan av vägen i närheten av marknaden. Paktetet ska sedan ha oskadliggjorts av ett bombteam. Enligt polschefen var explosionen kontrollerad och medförde inga skador på civila.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.