Bilden visar hur rök stiger från Serum Institute i Indien, som är världens största vaccintillverkare. Foto: Rafiq Maqbool/AP/TT

Brand i fabrik i Indien – tillverkar vaccin mot corona

Uppdaterad
Publicerad

Världens största vaccinfabrik i staden Pune i västra Indien brinner. Det rapporterar AFP med hänvisning till lokala medier.

Fabriken tillverkar bland annat miljontals doser coronavaccin för Astra Zeneca men enligt källor till Reuters ska vaccintillverkningen inte vara påverkad.

Enligt flera indiska nyhetssajter är det en del av fabriken, som heter Serum Institute of India (SII), som brinner. Fabriksdelen ska för närvarande ha varit under uppbyggnad.

Räddningstjänsten i Pune ska ha skickat fem enheter till platsen.

Gör vaccin mot corona

Serum Institute producerar miljontals doser av Astra Zenecas och Oxforduniversitetets vaccin mot covid-19. Den delen av produktionen är dock inte påverkad av eldsvådan, enligt uppgifter från källor till olika medier. SVT har sökt Astra Zeneca för en kommentar.

– Det kommer inte att påverka produktionen av covid-19-vaccin, säger en källa på institutet.

Fem döda

Fem personer har omkommit i den omfattande branden, enligt Punes borgmästare Murlidhar Mohol.

”Vi är bestörta och ger våra djupaste kondoleanser till offrens familjemedlemmar”, skriver SII:s vd Adar Poonawalla på Twitter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.