En av många brandsoldater som jobbat hårt i spåren av den svåra branden i Butte county, här i den helt nedbrända staden Paradise Foto: TT / AP / John LocherVisa alla (2)
Visa alla (2)

Bränderna i Kalifornien nu de dödligaste i delstatens historia

Uppdaterad
Publicerad

Bränderna som rasar i Kalifornien är nu de dödligaste någonsin i delstatens historia. Detta efter att nya dödsoffer konstaterats, natten mot tisdag. Minst 44 personer har dödats i de olika bränder som härjar.

Myndigheterna i området Butte county bekräftade, natten mot tisdag, att ytterligare 13 personer hittats döda till följd av den jättelika så kallade Camp-branden som härjar utanför Sacramento i norra Kalifornien.

Dödsoffren har hittats i utbrända bilar, i resterna av utbrända hem eller precis i anslutning till sina fordon, rapporterar nyhetsbyrån AP.

”Aldrig tidigare skådad händelse”

Totalt 42 personer har omkommit i bränderna i norra Kalifornien.

– Detta är en aldrig tidigare skådad händelse, sade Kory Honea, sheriff i Butte county vid en pressträff på måndagskvällen.

– Om du har varit ute där så vet du också storleken på den scen som vi har att göra med. Jag vill återställa så mycket som möjligt, så snart vi kan, tillade han.

Fortsätter söka efter dödsoffer

Samtidigt fortsätter letandet efter flera befarade dödsoffer, antalet omkomna kan komma att stiga. Hundratals personer saknas fortfarande, enligt sheriffen i Butte county.

Staden Paradise, norra Kalifornien, i aska Foto: TT

Camp-branden har bland annat bränt ned hela staden Paradise, i Butte County.

Mer än 7 000 byggnader har brunnit ned och lokal räddningstjänst tror att man inte kommer att få kontroll över branden förrän i slutet av november, skriver tidningen San Fransisco chronicle.

Tillsammans dödsoffren vid två andra bränder, norr om Los Angeles i södra Kalifornien, har branden i norra Kalifornien skördat 44 människoliv. Bara en gång tidigare i historien, 1933 i Griffith park i LA, har så många människor dött till följd av en brand i Kalifornien.

Natten mot tisdag uppgav USA:s president Donald Trump att han godkänt en begäran från Kalifornien om extra katastrofhjälp till delstaten.

– Ville agera snabbt för att lindra något av det otroliga lidande som nu pågår. Jag är med er hela vägen, twittrade Trump.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mer Utrikes
Mer Nyheter