De 39 döda hittades i en lastbil i ett industriområde utanför London. Foto: Ben Stansall, Afp, TT

Brittiska polisen: De 39 döda i lastbilen var vietnameser

Uppdaterad
Publicerad

Den brittiska polisen bedömer nu att samtliga offer i lastbilstragedin i London där 39 människor hittades döda var vietnameser.

Dessutom har två personer gripits i Vietnam.

Det var den 23 oktober som polisen gjorde det makabra fyndet i en lastbil som stod parkerad i ett industriområde i Essex nära London. 39 döda kroppar fanns i lastutrymmet. Till en början var polisens teori att offren var kinesiska migranter. Men efter par dagar kom uppgifter om att flera familjer i Vietnam kontaktat den vietnamesiska ambassaden i London och vädjat om hjälp att utreda om deras anhöriga finns bland offren.

Nu bekräftar polisen att offren sannolikt var vietnameser.

”Vi har kontakt med ett antal familjer i Vietnam och vi tror att vi nu har identifierat  familjer till några av offren”, skriver Essex-polisen på Twitter.

I Vietnam har myndigheterna också börjat utreda misstänkt människohandel. Två personer som misstänks för inblandning har gripits och flera har förhörts, meddelar den vietnamesiska polisen via sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.