Minst 13 skadade i Istanbul – busschafför körde in i folkmassa

Uppdaterad
Publicerad

Minst 13 personer skadades efter att en busschaufför kört in i en folkmassa vid en busshållplats i Istanbul, rapporterar nyhetsbyrån AP. En man knivhöggs när han försökte stoppa chauffören från att fly från platsen.

Chauffören körde mot en busshållplats i Istanbul där personer stod och väntade. Därefter försökte han fly med en kniv i handen, och gick till attack mot personer som försökte hindra honom. Det rapporterar nyhetsbyrån AP med hänvisning till polisen i Istanbul. Minst 13 personer skadades. Dådet inträffade under eftermiddagen på söndagen, lokal tid, enligt CNN Türk.

En man knivhuggen

Busschauffören, en man i 30-årsåldern, greps av polisen under söndagen. Gripandet skedde efter att mannen hoppat i havet i ett flyktförsök, uppger polisen i ett uttalande. Det skriver AP.

En av de 13 skadade är en man som blev knivhuggen. Han var en av dem som försökte stoppa chauffören från att springa iväg.

Polisen har inlett en förundersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.