Räddningsarbetare vid den kollapsade byggnaden i Nigerias ekonomiska huvudstad Lagos. Foto: Temilade Adelaja/Reuters

Skolbarn i Nigeria befaras fast i byggras

Uppdaterad
Publicerad

En byggnad har kollapsat i Nigerias största stad Lagos, enligt flera internationella medier. Flera människor, däribland skolbarn, befaras sitta fast i rasmassorna.

Larmet om att byggnaden kollapsat kom tidigare under onsdagen. Det är ännu inte känt vad som orsakat olyckan eller hur många människor det rör sig om, rapporterar Reuters.

I nuläget finns inga rapporter om döda eller skadade, men enligt uppgifter ska cirka 100 barn gå i en privatskola som ligger i byggnanden.

– Vi tror att många människor, däribland skolbarn, sitter fast i rasmassorna, säger Ibrahmi Farinloye vid räddningsmyndigheten.

Räddningsarbetare håller för närvarande på att gräva sig fram i rasmassorna och för en stund sedan rapporterade Reuters att åtta skolbarn ska ha blivit räddade.

På bilder kan man se människor som har samlats vid olycksplatsen och flera syns stå och titta på uppe från taken på närliggande hus.

Byggnader som rasar är inte ovanligt i Nigeria. Detta är en följd av bristfällig tillsyn av byggnader och undermåligt byggmaterial. Under 2016 dödades över 100 personer när en kyrka kollapsade o den nordöstra delen av landet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.