CNN:s korrespondent Omar Jimenez greps av polis i direktsändning.

CNN:s reporterteam greps mitt i direktsändning

Uppdaterad
Publicerad

Ett av CNN:s reporterteam greps under pågående direktsändning i Minneapolis. Enligt polisen omhändertogs journalisterna efter att inte ha hörsammat uppmaningar om att flytta på sig.

Bland de tre gripna finns CNN:s korrespondent Omar Jimenez. Teamet befann sig i Minneapolis för att bevaka de våldsamma protesterna som brutit ut till följd av George Floyds död. 

Gripandet skedde strax efter klockan 05 lokal tid i närheten av den polisstation som antändes under natten till torsdag. Ett hundratal poliser i kravallutrustning syns i bakgrunden.

Protesterna i USA efter George Floyds död

I direktsändningen hörs reportern flera gånger säga: ”Vi kan flytta på oss dit ni vill” innan han blir handfängslad och förd från platsen.

Gripandet fick Minnesotas guvernör Tim Walz att omedelbart be om ursäkt till CNN-chefen Jeff Zucker. Kort därefter släpptes tv-teamet, rapporterar CNN.

Se gripandet i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Protesterna i USA efter George Floyds död

Mer i ämnet