Silvio Berlusconi. Foto: TT

Covid-sjuke Berlusconi inlagd på sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare i veckan testades Italiens före detta premiärminister Silvio Berlusconi positivt för covid-19. Nu har han lagts in på sjukhus i Milano.

– Berlusconi lider av en lättare infektion i lungorna efter att han smittats av coronaviruset, säger hans läkare.

Silvio Berlusconi är i dag 83 år och i augusti testade han positivt för covid-19. Och så sent som i torsdags verkade han pigg när han talade till partianhängare via videolänk.

– Jag har inte längre feber eller ont, jag vill lugna alla med att jag mår ganska bra, sade han.

Coronapandemin

Tecken på dubbelsidig lunginflammation

Men nu har han lagts in på sjukhus i Milano och enligt partiet Forza Italia beskrivs det som en ren försiktighetsåtgärd. Nyhetsbyrån Ansa har dock rapporterat att han har tidiga tecken på dubbelsidig lunginflammation, som kan göra det svårt att andas.

Enligt ett uttalande från Berlusconis läkare senare på fredagen handlar det om en lättare infektion:

– Silvio Berlusconi lider av en lättare infektion i lungorna efter att han smittats av coronaviruset, men det finns ingen anledning till oro för hans tillstånd, meddelade Berlusconis personlige läkare Alberto Zangrillo på en pressträff.

Isolerat sig i Frankrike

För fyra år sedan genomgick Berlusconi en större hjärtoperation. Då han räknas till en riskgrupp har han under delar av coronapandemin isolerat sig i bland annat ett av döttrarnas semesterhus i Frankrike.

Sedan förra året är Berlusconi ledamot i EU-parlamentet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet