Kung Charles och drottning Camilla kommer i nästa vecka att besöka ett behandlingscentrum mot cancer. Foto: Millie Pilkington

Då är Kung Charles tillbaka på jobbet efter cancerbehandling

Uppdaterad
Publicerad

I Storbritannien kommer kung Charles snart att återuppta sina offentliga engagemang. I nästa vecka besöker han tillsammans med drottningen ett behandlingscentrum mot cancer.

Det är i ett uttalande från Buckingham Palace som hovet meddelar att Storbritanniens kung i nästa vecka kommer att återuppta sina offentliga framträdanden efter att under en period ha behandlats för cancer.

Det första besöket blir till ett behandlingscentrum mot cancer på tisdag, där kungen och drottningen ska träffa medicinska specialister och patienter.

Besöket blir det första av flera som kung Charles kommer att genomföra under de kommande veckorna.

Kungen och drottningen ska även ta emot den japanske kejsaren och kejsarinnan under ett statsbesök i juni.

Oklart vilken cancer det rör sig om

Det var i början av februari som nyheten om att kungen drabbats av cancer kom. Hans läkare rekommenderade då att han skulle skjuta fram sina offentliga engagemang.

Sjukdomen ska ha upptäckts i samband med ett läkarbesök för prostataförstoring, men hovet har inte uppgett vilken slags cancer det rör sig om. Det har antytts att det inte är fråga om prostatacancer.

BBC rapporterar att kung Charles behandling fortsätter och att läkare är positiva både till framstegen han gjort hittills och till hans fortsatta återhämtning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.