Frisörsalongerna öppnar igen i Danmark. Foto: TV2/TT

Danmark lättar på restriktionerna

Uppdaterad
Publicerad

I dag lättar några av Danmarks restriktioner, till exempel får skönhets- och frisörsalonger, tatueringsstudior och körskolor öppna. Men för att använda servicetjänsterna måste man visa upp ett coronapass.

Elever i årskurs 5-8 och de som går ettan och tvåan på gymnasiet får komma tillbaka till skolan på halvtid när distansundervisning delvis hävs och en del universitetsstudenter med många praktiska moment får återvända till närundervisning.

De som läser yrkesutbildningar ska kunna komma tillbaka till skolor på heltid, och komvuxstudenter på halvtid.

Coronapandemin

För att använda servicetjänsterna, som att gå till frisören, måste man visa upp ett coronapass som bekräftar att man är vaccinerad, har antikroppar eller har testats negativt de senaste 72 timmarna, rapporterar Danmarks Radio.

Under våren kommer mer och mer av Danmarks samhälle öppna igen, med start redan på tisdag nästa vecka då köpcentrum och varuhus som är under 15 000 kvadratmeter får öppna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet