Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Volontärarbetaren Eva Andersson vill att den grekiske migrationsministern med egna ögon ska se hur det ser ut på plats. Foto: SVT, PANTELIS FYKARIS/EPA/TT

”De hjälparbetare som är kvar nu är ganska ensamma”

Publicerad

I takt med antalet migranter som tar sig över havet till Grekland så ökar behovet av hjälp till de organisationer som är verksamma i området. Som en respons gentemot de grekiska myndigheterna vill man visa upp hur situationen ser ut på plats.

Antalet flyktingar och migranter som tagit sig till Grekland har dalat under senare år, något som inneburit att antalet organisationer och hjälparbetare verksamma i området har sjunkit. När antalet nu ökar växer också hjälpbehoven. Främst handlar det om insamling och distribution av mat, kläder och mediciner, men också sjukvård och juridisk rådgivning för asylprocessen.

– Även om det inte skrivs och hörs någonting i media så är detta ett jätteproblem fortfarande. Nu är det en jättestor ökning av båtar, enligt Eva Andersson som länge drivit en donationsfinansierad hjälporganisation verksam i Grekland.

Se Eva Andersoon berätta om den grekiska flyktingsituationen i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer