Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nakenbilder har visat sig vara ett av de mer framgångsrika sätten att samla in pengar till den ukrainska armén. SVT har träffat Sasha Lychovyd under en fotografering. Foto: Lars Lyrefelt

Säljer nakenbilder – för att samla in pengar till ukrainska armén

Uppdaterad
Publicerad

För att stötta armén försöker många ukrainare att samla in pengar på olika sätt. Ett av de mer framgångsrika sätten har visat sig vara att sälja nakenbilder. SVT har träffat internetplattformen Teronlyfans som dragit in donationer i miljonklassen.

Teronlyfans är en sammanslagning av namnet på den omdiskuterade sajten ”Onlyfans” och engelskans ”territorial defence”. Den som önskar ett foto på en av gruppens tjejer eller killar, donerar pengar till en fond.

Pengarna används för att stödja Ukraina i kriget och går bland annat till armén, nationalbanken och organisationer som hjälper internflyktingar. Sedan i mars har Teronlyfans samlat in motsvarande 10 miljoner kronor.

Kriget i Ukraina

Anasasia Kuchmenko är grundare av plattformen och hon och hennes volontäter både hyllas och kritiseras för det de gör.

– Vi får jämt kritik från feministgrupper. De anser att vi säljer kvinnokroppar. Men vi gillar våra kroppar och älskar att visa upp dem, säger hon.

I videon träffar SVT:s team Teronlyfans och Sasha Lychovyd som säljer bilder för att samla in pengar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriget i Ukraina

Mer i ämnet