Mirakulöst nog kunde denna kattunge räddas av den italienska kustbevakningen, som gjorde hjärt-lungräddning på den lille krabaten. Han har nu adopterats av sina räddare och de döpte honom till Charlie. Foto: TT/AP

Det var som katten – Charlie räddades med hjärt-lungräddning

Uppdaterad
Publicerad

Hoppet verkade vara ute för den lille kattungen. Han hittades i vattnet och såg ut att ha drunknat. Men den italienska kustbevakningen ryckte in och gjorde hjärt-lungräddning på katten.

Det var några barn i hamnen i Marsala på Sicilien som först larmade en kustbevakningsbåt om att en kattunge flöt livlös i vattnet. 

En av sjömännen hoppade omedelbart i vattnet och tog upp det lilla djuret, som bara är någon månad gammalt. 

Kattungen hade ingen puls och andades inte. Men den måste verkligen ha haft nio liv.

Gjorde något oväntat

Kustbevakarna gjorde något som de är tränade att göra, även om det förstås oftare utförs på människor, nämligen hjärt-lungräddning. 

Efter några minuter började kattungen hosta upp vatten och ge ifrån sig små, svaga jamanden. 

I ett videoklipp hörs sedan kustbevakarnas rop: 

– Titta den andas!

Döptes till Charlie

En veterinär tillkallades och efter att katten fått vila upp sig några timmar kunde man konstatera att den var vid god hälsa. 

Katten adopterades av kustbevakarna i Marsala och döptes till Charlie.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.