Turkiska stridsvagnar i Karkamis, i den turkiska provinsen Gaziantep, den 2 september 2016. Foto: Ismail Coskun/AP/TT

Dödligt anfall mot Turkiet efter ny offensiv

Uppdaterad
Publicerad

Raketer som avfyrats från Syrien har slagit ned i Turkiet, enligt turkiska myndigheter. Två personer uppges ha dött

Fem projektiler sköts mot gränsstaden Karkamis, enligt guvernören Davut Gül.

”Två av våra landsmän dödades. Sex av våra medborgare skadades, varav två allvarligt”, skriver guvernören på Twitter.

Enligt den statligt styrda nyhetsbyrån Anatolia träffade raketerna en högstadieskola, två andra byggnader, samt ett fordon.

Karkamis ligger på den västra sidan av floden Eufrat, som korsar gränsen mellan Syrien och Turkiet.

Turkiet gick i helgen till flyganfall mot områden i norra Syrien som kontrolleras av kurdiska styrkor. Enligt Turkiet var det anfall mot kurdiska PKK och de militära styrkorna YPG, som från turkiskt håll beskrivs som en och samma entitet och därtill håller ansvariga för bombdådet i Istanbul förrförra veckan. Det nekar de kurdiska organisationerna bestämt till.

Enligt de kurdiska myndigheterna dödades också civila i de turkiska anfallen. Minst 31 personer dödades, enligt Storbritannienbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Raketer sköts från Syrien även på söndagen. De riktades mot en gränsstation och skadade sex poliser och två soldater, enligt turkiska uppgifter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.