Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilderna som turkisk polis uppger ska visa hur den huvudmisstänkta för sprängningen i Istanbul lämnar platsen. Foto: turkisk polis/Reuters

Nya bilder sägs visa misstänkt för explosionen i Istanbul

Uppdaterad
Publicerad

Turkisk polis har släppt nya bilder på den kvinna som man pekat utsom huvudmisstänkt för sprängningen i Istanbul. Man uppger ocksåatt kvinnan erkänt dådet, som dödade sex personer.

Det var på söndagen klockan 16:20 lokal tid som en sprängning ägde rum på gågatan Istiklal i Istanbul. Två av de döda var barn och tiotals människor skadades.

47 personer har gripits och den huvudmisstänkta uppges vara en kvinna från Syrien. Enligt turkiska myndigheter ska hon vara den person som placerat bomben i centrala Istanbul.

Turkiet hävdar också att kvinnan erkänt dådet och att hon sagt att hon handlat på uppdrag av den kurdiska organisationen PKK.

Både PKK, det politiska partiet PYD och den syrisk-kurdiska organisationen SDF förnekar all inblandning i dådet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.