Personal använder termometer för att kontrollera temperaturen på passagerare som anländer från Wuhan på en tågstation i Hangzhou. Foto: AP

Dödssiffran stiger – minst 26 bekräftade dödsfall

Uppdaterad
Publicerad

Antalet döda efter utbrottet av coronaviruset har stigit till minst 26 personer och 876 personer har smittats, det meddelar nu Kinas hälsomyndighet, enligt nyhetsbyråerna AP och Reuters. Myndigheterna undersöker ytterligare 1 072 misstänkta sjukdomsfall.

Kina har samtidigt utökat antalet städer som sätts i karantän, rapporterar AP. Minst åtta städer omfattas av karantän; Wuhan, Ezhou, Hounggang, Chibi, Qianjiang, Zhijiang, Jingmen och Xiantao.

Alla städer är belägna i provinsen Hubei i centrala Kina. Totalt omfattas 20,5 miljoner människor. Myndigheterna har inte berättat hur länge karantänen ska gälla.

Avstängd kollektivtrafik

Enligt tidningen the Hubei Dailys beskrivning är karantänen olika omfattande i de olika städerna. I vissa städer är bussarna avstängda och i Zhijiang har alla offentliga samlingsplatser stängts ned.

I elvamiljonersstaden Wuhan där smittan först upptäcktes har stora delar av kollektivtrafiken stängts, och flyg- och tågtrafiken till och från staden har inskränkts.

Även utanför Kina

Länder utöver Kina där man funnit konstaterade fall är enligt BBC Thailand, Taiwan, Sydkorea, Singapore, Japan och USA. Även Saudiarabien och Vietnam ska ha konstaterat fall.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet