Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Sjukvårdspersonal världen över testar resenärer från Wuhan för coronaviruset. Foto: CCVT/Reuters

Coronaviruset bekräftat i Singapore, Vietnam och Saudiarabien

Uppdaterad
Publicerad

Det kinesiska coronaviruset har spridit sig till fler länder. Under torsdagen bekräftade myndigheterna i Singapore och Vietnam att viruset upptäckts i deras länder. Enligt Indiens utrikesminister har även en indier bekräftats smittad i Saudiarabien. Det rapporterar Reuters.

Enligt den Singapore-baserade nyhetssajten The Straits Times, som hänvisar till uppgifter från landets hälsominister, ska en kinesisk man i 60-årsåldern bekräftats smittad. Han ska ha anlänt till Singapore under måndagen och rest i ett stort sällskap där samtliga nu placerats i karantän.

Ett preliminärt test har även visat att en kinesisk kvinna i 50-årsåldern är smittad, men där inväntas provsvar från ett andra test för att säkerställa att det rör sig om coronaviruset.

Enligt myndigheterna har det hittills dykt upp 28 fall där man misstänker coronaviruset i Singapore – i sju av fallen kunde man konstatera att det inte rörde sig om viruset, enligt The Straits Times.

Då många människor reser mellan Kina och Singapore finns det enligt myndigheterna en risk för att fler fall kommer att upptäckas.

Två fall i Vietnam

Hälsoministern i Vietnam bekräftade under torsdagen att två fall av coronaviruset upptäckts i landet, rapporterar Reuters.

Enligt uttalandet ska det röra sig om två kinesiska medborgare, en far och en son. Sonen ska nyligen ha anlänt till Vietnam från den kinesiska staden Wuhan där viruset först bröt ut.

Indisk sjuksköterska smittad

På Twitter skriver Indiens utrikesminister Vellamvelly Muraleedharan att en indisk sjuksköterska smittats i Saudiarabien.

”Omkring 100 indiska sjuksköterskor, de flesta från Kerala, som arbetar vid Al-Hayat-sjukhuset har testats och ingen utom en sjuksköterska var smittad av coronaviruset. Den smittade sjuksköterskan behandlas på Aseer National Hospital och återhämtar sig bra”, skriver ministern på Twitter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Det nya coronaviruset

Mer i ämnet