En demonstrant vid en barrikad i Khartoum, Sudan. Ett stort antal människor har protesterat genom en sittstrejk utanför militärens högkvarter och krävt att civilt styre och demokrati införs. Foto: Reuters/TT

Uppgifter: Över 100 döda i Sudan efter protester

Uppdaterad
Publicerad

Antalet döda ska ha stigit till över 100 efter militärens ingripande mot demonstranter i Sudans huvudstad Khartoum i måndags.

Uppgifterna kommer från en läkargrupp som är kopplad till oppositionen i landet meddelade först att 60 människor dödats efter militärens ingripande. Nu har ytterligare 40 döda kroppar hittats i Nilen som flyter genom den sudanesiska huvudstaden Khartum, meddelar läkare som står på oppositionens sida, skriver TT.

Efter att Sudans långsittande diktator Omar al-Bashir avgick i april har landet styrts av ett militärråd. Ett stort antal människor har protesterat genom en sittstrejk utanför militärens högkvarter och krävt att civilt styre och demokrati införs.

Efter militärens ingripande meddelade arméchefen att val ska hållas i Sudan inom nio månader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.