• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Domare i Ferguson avgår efter kritik

Publicerad

En domare i Saint Louis-förorten Ferguson avgår, efter hård kritik i en utredning från USA:s justitiedepartement. Högsta domstolen i delstaten Missouri har tillsatt en domare utifrån som tar över ansvaret för alla ärenden framöver, uppger CNN.

Enligt rapporten har samtliga delar av de lokala myndigheterna i Ferguson gjort sig skyldiga till systematisk diskriminering av afroamerikaner. Justitieminister Eric Holder sade i helgen att det kan bli aktuellt att upplösa hela Fergusons poliskår.

I Wisconsin samlades runt 1.500 personer i delstatens kongressbyggnad för att protestera mot att en 19-årig obeväpnad man i fredags sköts ihjäl av polis efter ett lägenhetsbråk i Madison, skriver BBC.

Samtidigt rapporterar Reuters att ytterligare en obeväpnad svart man har skjutits ihjäl av polis utanför Atlanta i delstaten Georgia, i vad som förefaller att vara det tredje liknande fallet bara sedan i fredags.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Michael Brown sköts till döds av polis

Mer i ämnet