Tf polischefen i St Louis hör skottlossning mitt under intervjun

”Herregud, är det någon som skjuter”

Uppdaterad
Publicerad

Mitt under en tv-intervju med polischefen i samband med oroligheterna i Ferguson i USA så utbryter ny skottlossning. Poliser och journalister som står i folksamlingen rusar för att ta skydd bakom en bil.

Oroligheterna i staden Ferguson i södra USA i samband med årsdagen av den svarte tonåringen Michael Browns död för ett år sedan har fortsatt under natten. Minst en person uppges ha skottskadats i sammandrabbningar mellan polis och demonstranter.

Den tillfördnade polischefen Andre Anderson gör ett uttalande framför en tv-kamera då det plötsligt hörs skottlossning bakom poliserna. Polischef Anderson vänder oroligt blicken mot ljuset och avbryter intervjun.

– Är det verkligen någon som skjuter, herregud, hörs någon oroligt säga på bilderna medan både poliser och andra som samlats runt polischefen ses ta skydd för att undvika att hamna i skottlinjen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Michael Brown sköts till döds av polis

Mer i ämnet