USA:s president håller tal till nationen

Uppdaterad
Publicerad

USA:s president Donald Trump talade till nationen klockan 16.30 svensk tid. På Twitter har han under natten skrivit att han skickar sina varmaste tankar till offrens anhöriga.

Tiotals personer har rapporterats döda, och hundratals skadats, efter masskjutningen i Las Vegas på söndagen, som uppges vara den dödligaste skjutningen i USA i modern tid. Klockan 16.30 svensk tid, höll USA:s president Donald Trump ett tal till nationen.

”Ondskefull handling”

Trump höll sig kort och koncis. Presidenten undvek politik, talade om Gud, hyllade räddningspersonal och uttryckte stor sorg med de drabbade i masskjutningen i Las Vegas.

Masskjutningen i Las Vegas

– USA kommer sluta upp som en nation, sade han.

I sitt korta tal från Vita huset kallade Trump dådet ”en ondskefull handling” och sa att den amerikanska flaggan ska vaja på halv stång.

– Våra band kan inte tas sönder av våld. Det är kärleken som definierar oss i dag. Må Gud ge oss kraften att läka och ge de sörjande familjerna styrkan att fortsätta.

– Även om vi känner stor ilska över morden på våra medmänniskor, så är det kärleken som definierar oss i dag, och kommer så alltid att göra, var det sista Donald Trump sa i sitt tal.

Kondoleanser på twitter

”Mina varmaste tankar går till offrens anhöriga efter den fruktansvärda skjutningen i Las Vegas. Gud välsigne er!” skriver presidenten på Twitter.

Donald Trump skickar de varmaste tankarna till offrens anhöriga. Foto: Skärmdump från Twitter

LÄS MER: Masskjutning i Las Vegas: Detta har hänt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Masskjutningen i Las Vegas

Mer i ämnet