Robert Trump, till vänster, tillsammans med sin storebror Donald 1999. Han avled på ett sjukhus i New York på lördagskvällen, lokal tid. Foto: Diane Bondaress/AP/TT

Donald Trumps yngre bror avliden

Uppdaterad
Publicerad

USA:s president Donald Trumps yngre bror Robert Trump, 71, har avlidit på ett sjukhus i New York, meddelar Vita huset.

”Det är med ett tungt hjärta som jag delar med mig av att min underbara bror, Robert, har avlidit i kväll lugnt och stilla. Han var inte bara min bror, han var min bästa vän. Saknaden kommer att vara enorm, men vi kommer att träffas igen. Minnet av honom kommer för alltid att leva vidare i mitt hjärta”, skriver presidenten i ett uttalande på lördagskvällen, lokal tid.

Robert Trump var några år yngre än sin bror Donald, som i juni fyllde 71, och arbetade under sitt yrkesliv som företagsledare och fastighetsutvecklare. Dödsorsaken har inte offentliggjorts.

Presidenten besökte Robert på sjukhuset under fredagen, innan han åkte vidare till sin golfklubb Bedminster i New Jersey, där han tillbringar helgen.

I samband med sjukhusbesöket sade presidenten om sin bror:

– Förhoppningsvis kommer han att bli bra, men han genomgår en tuff period.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.