Begreppet ”doomers” har blivit vanligt bland Trumpsupportrar efter valförlusten. Foto: TT/Faksimil

”Doomers”, konspirationer och Jesus: Så är stämningen i Trump-bubblan

Publicerad

Mer än en vecka har passerat sedan Donald Trump, ackompanjerad av Village Peoples YMCA, marscherade upp i Air force one och lämnade Vita huset och nye presidenten Joe Biden bakom sig. Sedan dess har starka känslor flödat bland Trump-entusiaster på de alternativa sociala medieplattformarna: besvikelse, domedagskänslor – men också hopp.

I omgångar har Trump-anhängare bannlysts från de stora sociala medieplattformarna, och istället har många flyttat till alternativa plattformar, som växt fram för att med öppna armar välkomna dem.

Några av plattformarna är Gab, Parler och thedonald.win, vars position senare togs över av patriots.win.

I samband med Capitolium-stormningen rapporterades det mycket om det hätska, uppviglande tonläget på plattformarna, men nu, ungefär en vecka efter att Trump lämnat sitt stora skrivbord i Ovala rummet till Joe Biden – hur går tongångarna?

I videon ovan kikar vi in i ”Trump-bubblan” och tar tempen – en vecka efter presidentbytet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.