Brittiska myndigheter behöver inte flagga under prins Andrews födelsedag. Foto: TT

Efter skandalen: Nu är det slutflaggat på prinsens födelsedag

Uppdaterad
Publicerad

Brittiska myndigheter behöver inte längre hissa flaggan under prins Andrews födelsedag, rapporterar The Guardian.

Den brittiska regeringens nya flaggpolicy kommer kort efter att en artikel publicerats i tidningen The Sun. En artikel som hänvisar till ett internt mejl där myndigheter uppmanas till att flagga under prisens 60 årsdag – den 19 februari.

Artikeln skapade snabbt kontrovers, då prinsen i slutet av förra året meddelade att han träder tillbaka från alla offentliga åtaganden. Detta efter en mycket uppmärksammad intervju där prinsen inte kunde förklara sin vänskap med den numera avlidne sexbrottsdömde Jeffrey Epstein, rapporterar The Guardian.

Bland annat kunde prinsen inte förklara varför han bodde hos Epstein efter att han avtjänat ett fängelsestraff för ett sexbrott i Florida. Prinsen har även beskyllts för att ha haft sexuellt umgänge med ett av Epsteins offer, en minderårig flicka, men det är anklagelser han ständigt har nekat till.

– Jag har inget minne av att någonsin ha träffat henne, sade Prins Andrew i den uppmärksammade intervjun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.