Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när danska Börsens yttervägg kollapsar mitt i livesändningen. Foto: Danska TV 2

Efter storbranden – yttervägg har kollapsat på Börsen

Uppdaterad
Publicerad

Den historiska tegelväggen som prydde Börsen i Köpenhamn har rasat efter storbranden. Senare kom rapporter om att branden blossat upp på nytt i byggnaden.

TV2:s reportrar på plats blev vittnen till raset och fick med hela händelseförloppet på film.

– Det var lite av en chock att den här kollapsen hände helt plötsligt, säger reportern.

Brand i Börsen i Köpenhamn

Insatschefen Ole Simonsen sade tidigare till kanalen att det inte gick att garantera att den historiska tegelväggen, som då stod, skulle hålla.

På en pressträff vid 17.45 säger räddningstjänsten att det inte finns några rapporter om saknade personer. De säger även att det fortfarande finns risk att andra väggar rasar.

Framåt torsdagskvällen rapporterar TV2 att branden startat på nytt. En brandbil med en extra lång arm är på plats för att bistå i släckningsarbetet.

Arbetade med att säkra upp strukturen

Under onsdagen släpptes bilder inifrån den utbrända halvan av Börsen. Och att endast halva byggnaden skadats av branden kan ha berott på en gammal brandvägg, rapporterade Ekstrabladet.

– Om det inte vore för det så hade inte resten av byggnaden stått här nu, sade insatschefen Ole Simonsen till tidningen.

Men bärande strukturer hade bränts bort och med hjälp av containrar, fyllda med betongblock, skulle det säkras upp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brand i Börsen i Köpenhamn

Mer i ämnet