Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Den nya regeringen har redan gjort en rejäl ommöblering av statsapparaten” – Hör SVT:s korrespondent om de viktigaste följderna efter stormningen i Brasilia. Foto: Sara Murillo Cortes/SVT

Efter stormningen: Stor polarisering i Brasilien

Publicerad

Många högt uppsatta militärer har sparkats, det råder stor politisk splittring och ett maktvakuum breder ut sig i landets högeropposition.

– Stormningen av myndighetsbyggnaderna har skakat om den Brasilianska demokratin, säger SVT:s korrespondent.

Händelsen i Brasiliens huvudstad Brasília den 8 januari har skapat stor politisk splittring i landet och gett upphov till intensiva diskussioner.

– Det har lett till en het debatt om vilka metoder som kan användas för att skydda demokratin utan att den faktiskt börjar att urholkas, säger SVT:s Latinamerikakorrespondent Tigran Feiler.

Oroligheterna i landet har fått stora inrikespolitiska konsekvenser och bidragit till en lång lista av utmaningar för Brasiliens nytillträdda president Lula da Silva.

Hör Tigran Feiler sammanfatta stormningens viktigaste konsekvenser i videon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.