Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Om inte drastiska åtgärder vidtogs omedelbart, så skulle företaget att dö och ägas av banker” – Hör Elon Musk berätta om massuppsägningarna. Foto: BBC

Elon Musk talar ut om massuppsägningarna: ”Smärtsamt”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Elon Musk tog över Twitter i november har rubrikerna varit många. I en stor intervju med BBC berättar Musk om varför företaget på relativt kort tid gått från omkring 7 800 anställda till 1 500.

– Det var riktigt svårt, säger Musk.

Enligt Musk hade företaget stora problem med kassaflödet när han tog över, något som i sin tur ledde till uppsägningarna. I intervjun med BBC berättar han att intäkterna sjönk från 4,5 miljarder till 3 miljarder medan kostnaderna ökade från 4,5 miljarder till 6 miljader.

– Det skapar ett kassaflöde på minus 3 miljarder. Det är fyra månader att överleva. Så om inte drastiska åtgärder vidtogs omedelbart, så skulle företaget att dö och ägas av banker, säger Musk.

Hör Elon Musk berätta om massuppsägningarna i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.