En död i Kaliforniens brandinferno

Uppdaterad
Publicerad

Ett dödsfall har rapporterats i Ventura, norr om Los Angeles, och över 400 bostäder och andra byggnader har förstörts. Samtidigt har en ny skogsbrand drabbat ett tätbebyggt område i närheten av San Diego. Totalt rasar nu större bränder på fyra ställen i Kalifornien.

Över 4.000 brandmän bekämpar flera svåra skogsbränder runt om i södra Kalifornien. Extrema vindbyar som kan nå upp till 36 meter per sekund — med råge orkanstyrka — försvårar räddningsarbetet.

Över 230.000 människor har tvingats fly sina hem, bland dem invånare i utkanten av USA:s näst största stad Los Angeles.

Ett av de områden som drabbats är exklusiva Bel Air, där mångmiljonfastigheter förstörts.

Skolor i Los Angeles-området har tvingats att stänga. En del invånare har tvingats att fly lågorna med bara minuters varsel.

Enligt myndigheterna rör det sig om fyra större bränder från Los Angeles upp längs Stilla havs-kusten till Santa Barbara.

Ett dödsfall har rapporterats i Ventura, norr om Los Angeles, och över 400 bostäder och andra byggnader har förstörts, enligt myndigheterna.

En ny skogsbrand har drabbat ett tätbebyggt område i närheten av San Diego, särskilt byggt för pensionärer. Där har 20 bostäder förstörts. Branden växte snabbt på bara några timmar och guvernör Jerry Brown har utlyst nödläge för San Diego County, enligt Reuters.

En av bränderna hotade en vingård som ägs av mediemagnaten Rupert Murdoch. Vingården har evakuerats och möjligen har några byggnader eldhärjats, men huvudbyggnaden är fortfarande intakt, uppger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.