En död och flera skadade i skjutning i New York

Uppdaterad
Publicerad

En person har dött och minst elva personer har skadats efter en skjutning i New York-stadsdelen Brooklyn, skriver flera amerikanska medier.

Under en kvartersfest i stadsdelen Brooklyn ska eld ha öppnats som lett till att en person dött och minst elva skadats. Uppgifterna är ännu oklara kring hur många som har skadats och hur många av dem som skjutits.

Även uppgifterna om antalet gärningsmän eller motiv är oklara. Enligt en poliskälla till New York Post rör det sig två misstänkta gärningsmän, men inga officiella källor har ännu uttalat sig om misstänkta personer.

Dådet inträffade vid 23-tiden på lördagskvällen, lokal tid.

– Jag hörde skott och jag duckade, säger en 66-årig man som befann sig på kvartersfesten till tidningen.

Ingen gripen ännu

Enligt tidningens källor började männen skjuta när festen, som hålls årligen, höll på att avrundas och tusentals människor var på väg därfriån. På plats för att övervaka festen fanns redan runt 100 poliser.

Runt midnatt hittade polisen ett skjutvapen som man tror har använts vid skjutningen.

New Yorks borgmästare Bill de Blasio skriver på Twitter att hans tankar är hos offren.

”Vi kommer att göra allt i vår makt för att behålla det här samhället tryggt och få bort vapnen från våra gator”, fortsätter han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.