En skadad i explosion i Helsingfors

Uppdaterad
Publicerad

En explosion har ägt rum vid Helsingfors stadsteater, meddelar brandkår och polis i den finländska huvudstaden. Vad som ligger bakom smällen är oklart, men minst en person ska ha skadats.

Flera polisbilar, ambulanser och räddningstjänst var på plats utanför Helsingfors stadsteater vid lunchtid på måndagen. En person har tagits till sjukhus efter en explosion som inträffade strax efter klockan 11 svensk tid.

– Här skedde plötsligt en explosion under vanligt underhållsarbete. Det har skadats en person som nu är på sjukhus, säger Antti Rehtijärvi, stadsteaternas tekniska chef till finska Yle.

En olycka

När explosionen skedde var ett hundratal personer på plats i byggnaden. Den skadade personen ska ensam ha hållit på med någon form av underhållsarbete när explosionen inträffade, enligt Ilta-Sanomat.

Polisen kallar explosionen för en olycka. Men exakt vad som orsakade den är ännu oklart.

– Utredningen är på gång. Vi har inte ännu fått uppgifter om vad som orsakat olyckan, säger jourhavande brandmästare vid Helsingfors räddningsverk till Svenska Yle.

Hufvudstadsbladet skriver att räddningsverket meddelade att insatsen avslutades strax efter klockan 13 finsk tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.