Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Helene Fritzon (S) Alice Bah Kuhnke (MP), Alice Teodorescu Måwe (KD) och Karin Karlsbro (L) svara på frågan om vetorätten. Foto: SVT

EU-toppkandidater svarade på tittarnas frågor live

Uppdaterad
Publicerad

I kvällens livesända program Toppkandidaterna svarade fyra partiers EU-kandidater på väljarnas frågor. En av frågorna handlade om att EU:s stöd till Ukraina kan stoppas av ett enda lands veto.

– Vad kan ni politiker göra för att åtgärda problemet? undrar Christopher Forsbäck som arbetar som instruktör för soldater i Ukraina.

För tio månader sedan låg Christopher Forsbäck på sjukhus, först i Ukraina och sedan i Sverige, efter att ha skadats svårt vid den ukrainska fronten.

Nu har han återvänt till fronten som instruktör, där han bland annat lär ukrainska soldater att bygga bunkrar och gräva skyttegravar.

Kriget i Ukraina

I kvällens program av Toppkandidaterna fick Forsbäck chansen att fråga politikerna vad politikerna kan göra för att säkra EU-stöd till Ukraina.

Toppkandidaterna sändes direkt från Umeå. Medverkade gjorde Helene Fritzon (S) Alice Bah Kuhnke (MP), Alice Teodorescu Måwe (KD) och Karin Karlsbro (L).

Programledare varAnna Hedenmo och David Boati.

Se hela sändningen igen på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriget i Ukraina

Mer i ämnet