Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Expert: ”Kommer att påverka Europa i det långa loppet”

Expert: ”Kommer att påverka Europa i det långa loppet”

Publicerad

Turkiet har under onsdagseftermiddagen inlett en militäroperation i Syrien.
Och det här får flera konsekvenser, menar Bitte Hammargren, Mellanösternanalytiker vid Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI).
– Det försvagar möjligheten att hålla fånglägren med IS-fångar eftersom de kurdiska styrkorna kommer att omgruppera, säger hon i SVT:s morgonstudion.

Se hela intervjun med Bitte Hammargren i klippet ovan.

Fakta: Kriget i Syrien

Visa
  • I mars 2011 inleddes demonstrationer för demokrati i Syrien. President Bashar al-Assad svarade med dödligt våld och med tiden utvecklades konflikten till ett blodigt inbördeskrig.
  • Under årens lopp har många olika aktörer blandat sig i kriget, motiverade av sina egenintressen. När Ryssland gick in militärt i Syrien 2015 vände det kriget till Bashar al-Assads fördel.
  • Sedan kriget bröt ut har miljontals människor tvingats lämna sina hem. Många har behövt fly mer än en gång och över 370 000 människor har dödats. Otaliga försök att sätta stopp för konflikten har misslyckats.

Källa: TT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer