Flera franska medier rapporterar om att det rör sig om en gasexplosion. Foto: TT

Explosion i lägenhet i centrala Paris

Uppdaterad
Publicerad

En kraftfull explosion inträffade vid lunchtid i Paris på fredagen. Flera franska medier rapporterar om att det rör sig om en gasexplosion i en lägenhet, i huvudstadens sjätte arrondissement.

Fem personer ska ha skadats lindrigt i explosionen, som ägde rum i en lägenhet på rue de Bérite, enligt polisuppgifter i franska medier.

Bilder visar hur delar av fasaden fullständigt slitits sönder av den kraftfulla explosionen och hur svart rök stiger mot himlen.

– Det brann i en lägenhet på bottenvåningen. Brandmännen var där och hade släckt, då inträffade explosionen (högre upp i huset) och en del av byggnaden kollapsade, berättar en restaturangägare som jobbar bara ett tiotal meter från där det smällde till tidningen Le Parisien.

Fem personer lindrigt skadade

Flera medier rapporterar om att explosionen var mycket våldsam, och hur de översta våningarna på 4 rue de Bérite helt blåsts ut. Trots detta rör det sig bara om handfull personer som ådragit sig lindrigare skador.

– Jag är fortfarande i chock. Det var en enorm explosion som gjorde att det skakade i hela kvarteret, säger en granne till byggnaden, rapporterar Le Parisien.

Skolor i närheten

Gymnasieskolan Saint-Nicolas, där över 800 elever går, har evakuerats till följd av explosionen, rapporterar FranceTVInfo. Public service-kanalen direktrapporterar på sin hemsida om explosionen, bland annat skriver man att en distinkt lukt av gas känns ute på gatan.

Även gastronomi-skolan Ferrandi ligger ligger i området, och smällen kändes rejält – trots att skolan ligger 150 meter från där explosionen inträffade.

– Som en jordbävning! Marken skakade, väggarna också, säger kockstudenten Jérémy till FranceTVInfo.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.