Nigel Farage. Foto: TT

Farage svänger – stannar som Ukip-ledare

Uppdaterad
Publicerad

Brittiska partiet Ukips ledare Nigel Farage avgår inte från sin post. En enig partistyrelse avslog i dag hans avgångsansökan.

Efter det brittiska parlamentsvalet i förra veckan, meddelade EU- och invandringskritiska partiet Ukips partiledare Nigel Farage att han lämnar sin post. Detta efter ett val då partiet trots att man blev landets tredje största parti, inte vann mer än ett mandat i parlamentet. Farage själv vann inte ens sitt eget valdistrikt.

I dag svänger han helt om. Efter att en enig partistyrelse i dag avslog hans avgångsansökan, så valde Farage att ändra sig och stannar som partiledare. Det skriver Farage på sin facebook-sida.

Partistyrelsen slår också fast att valet var en stor framgång för partiet då över fyra miljoner britter röstade på Ukip.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet i Storbritannien

Mer i ämnet