Fest och dans i Barcelona – protest mot restriktioner i Spanien

Uppdaterad
Publicerad

Dussintals personer festade och dansade på en strand utanför Barcelona, många utan att använda ansiktsmask eller hålla avstånd, i protest mot de spanska coronarestriktionerna, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Den improviserade festen hölls på stranden Barceloneta och enligt polisen var de festande medvetna om att de bröt mot de rådande pandemireglerna.

– Barcelona är det perfekta stället att festa och dricka på, men det finns ett stort problem – polisen – de hindrar folk från att ha kul, sade den 32-årige brittiske festdeltagaren Liam, som inte ville uppge sitt efternamn, men som dock använde ansiktsmask.

Folksamlingar med fler än sex personer är förbjudna i Katalonien och regelbrott kan enligt polisen resultera i böter på uppemot 600 euro, ungefär 6 600 svenska kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet