Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör bonde i de drabbade områdena om den ryska attacken. Foto: Reuters

Flera döda och skadade i robot-drönarangreppet mot Ukraina

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen genomförde Ryssland 64 robot-och drönarangrepp mot flera ukrainska städer. Nu uppges minst fem personer ha dödats och ett 50-tal vara skadade i attackerna, rapporterar Reuters.

Det var tidigt under onsdagsmorgonen som Ryssland avfyrade 64 robotar och drönare mot flera städer i Ukraina. Och dödssiffran har stigit under dagen.

Minst fyra personer uppges ha dödats och ett 40-tal vara skadade i Kiev, rapporterar TT. I staden Mykolaiv i södra Ukraina, har ytterligare en person dött och ett dussintal rapporteras vara skadade.

Kriget i Ukraina

I Kiev fattade ett flerfamiljshus eld och flera kraftledningar har slagits ut och orsakat strömavbrott i delar av huvudstaden. På satellitbilder över Mykolaiv syns en brinnande krater efter en missilattack, enligt Reuters.

Zelenskyj: ”Ännu en massiv attack”

President Volodymyr Zelenskyj uttalade sig om onsdagsmorgonens attacker i ett inlägg på Telegram.

”Ännu en massiv attack har riktats mot vår stat. Sex regioner har blivit utsatta för fiendens angrepp. Alla våra resurser jobbar nu för att hantera konsekvenserna av denna terror”, skriver han.

Attackerna varade i över två timmar och kom i vågor, enligt landets militärförvaltning. 29 robotar och 15 drönare uppges ha slagits ut av Ukrainas luftförsvar, enligt Ukrainas överbefälhavare Valeriy Zaluzjnyj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriget i Ukraina

Mer i ämnet