Foto: TT

Flera gripna för skolmassaker

Uppdaterad
Publicerad

Myndigheterna i Pakistan har gripit flera personer för inblandning i skolmassakern i Peshawar i tisdags, uppger flera medier.

-Ett antal misstänkta som har agerat som medhjälpare på olika sätt har gripits, säger inrikesminister Chaudhry Nisar Ali Khan enligt CBC News, men utan att precisera hur många gripanden som gjorts.

Tidningen The Express Tribune skriver att en man gripits under en räd i staden Toba Tek Singh tidigt på söndagsmorgonen, sedan telefondata kopplat honom till gärningsmännen för massakern. Den gripne uppges även ha varit misstänkt för terrordådet mot Marriott Hotel i Islamabad 2008, som krävde över 50 människoliv.

I tisdags dödades nära 150 personer, varav över 130 var barn, när talibanrörelsen Tehrik-i-Taliban Pakistan (TTP) attackerade en skola i Peshawar, det värsta terrordådet i landets historia.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolmassaker i Pakistan

Mer i ämnet