Flera personer skadades vid på Gare du Nord i Paris under onsdagsmorgonen. Foto: JULIEN DE ROSA/AFP/TT

Flera knivhuggna på järnvägsstation i Paris

Uppdaterad
Publicerad

Sex personer knivhöggs vid en knivattack på den vältrafikerade järnvägsstationen Gare du Nord i Paris, meddelar franska myndigheter.

Den misstänkte gärningsmannen har gripits.

Polisen öppnade eld under insatsen på Gare du Nord och gärningsmannen skadades, uppger en poliskälla för nyhetsbyrån AFP.

Fem av offren ska vara lindrigt skadade medan en fick allvarligare skador, uppgav inrikesminister Gérald Darmanin när han besökte platsen under morgonen.

Oklart motiv

Motivet till dådet, som inträffade klockan 6.42, är inledningsvis inte känt. Händelsen utreds inte som ett terrorbrott, enligt källan.

”En person skadade flera personer under morgonen på Gare du Nord. Han oskadliggjordes snabbt. Tack till polisen för deras effektiva och modiga respons”, twittrar inrikesminister Gérald Darmanin, som uppger att han planerar att besöka brottsplatsen.

Störningar i tågtrafiken

Området har spärrats av och dådet har lett till stora störningar i tågtrafiken under morgonrusningen, rapporterar franska BFMTV.

Gare du Nord är en av världens största järnvägsstationer och har flest trafikanter i Europa. Stationen är ett nav för tåg till London och norra Europa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.