Flera personer har knivhuggits i Helsingfors

Uppdaterad
Publicerad

Två vuxna och tre barn har skadats i en knivattack i Haga i Helsingfors, uppger svenska Yle. Enligt polisen har samtliga förts till sjukhus.

Den misstänkta gärningsmannen är fortfarande på fri fot, men polisen känner till hans identitet, skriver svenska Yle.

Knivattacken skedde utanför ett skyddshem för barn och ungdomar. Boendet har spärrats av.

”De har tagits till sjukhus. Ingen utomstående är i fara. Polisen håller på att utreda händelsen”, skriver polisen på Twitter.

Ex-fru och gemensamma barn

En av de vuxna som knivhuggits är enligt polisen den misstänktes ex-fru och barnen ska vara deras gemensamma. Den andra vuxna är ex-hustruns vän.

Barnen är enligt polisen i skolåldern och har skadats, dock framkommer det inte av polisens pressmeddelande om de har knivhuggits.

– Offren är fem till antalet. Två vuxna som har knivhuggits och tre barn som skadats. Uppgifterna om skadornas art kommer att förtydligas senare, säger kriminalöverinspektör Jonna Turunen på Helsingforspolisen till Hufvudstadsbladet.

Misstänkt för dråp

Enligt polisen har de som knivhuggits inte livshotande skador. Mannen är nu misstänkt för dråp och grov misshandel.

Ett ögonvittne ska ha försökte springa efter den flyende gärningsmannen, rapporterar den finska tv-kanalen MTV.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.