Poliser arbetar vid den plats i Houston där totalt fem poliser sköts i samband med en insats under måndagen Foto: TT / AP / Brett Coomer

Flera poliser skjutna i Houston

Uppdaterad
Publicerad

Flera poliser fick föras till sjukhus efter att ha blivit beskjutna i samband med en insats i Houston, i USA. Två misstänkta personer sköts till döds på platsen när polis besvarade elden som öppnats mot dem.

Det var sent på måndagseftermiddagen, lokal tid, som de första rapporterna om händelsen kom. Någon hade öppnat eld i ett kvarter i de sydöstra delarna av Houston, i delstaten Texas.

När polisen kom till ett utpekat knarknäste möttes de av kulor. Elden besvarades, och efteråt låg två misstänkta döda i huset, och fyra nedskjutna poliser vårdas på sjukhus.

– Omedelbart efter det att de slagit in dörren utsattes poliserna för eldgivning från en eller flera misstänkta i huset, säger Art Acevedo, polischef i staden i Texas, USA.

Polisfackets ordförande i Houston, Joe Gamaldi, skriver på Twitter att fem av hans kollegor skadats vid händelsen:

– Läget för tre är för närvarande stabilt, för två är det kritiskt.

Uppgifter om heroinlangning

Borgmästaren Sylvester Turner twittrar att även den misstänkte ”är nere”, alltså oskadliggjord på något sätt. Vad som utlöst dramat är oklart, och det är även oklart hur många brottsmisstänkta som varit inblandade vid händelsen.

Polisen hade skickat in en robot i huset, som konstaterade att det var två personer och att båda var döda. Måndagens tillslag skedde efter uppgifter om att heroin langades från fastigheten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer