Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör vittnet från skjutningen vid Superbowl-paraden. Foto: Reuters

Hör vittnet från skjutningen vid Super Bowl-paraden: ”Plötsligt började alla springa”

Uppdaterad
Publicerad

Minst en person har dött och flera har livshotande skador efter att en skottlossning brutit ut under en segerparad för det amerikanska fotbollslaget Kansas City Chiefs vinst i Super Bowl. Två personer har gripits, uppger polisen.

Skottlossningen inträffade vid en tågstation i utkanten av segerparaden i Kansas City på onsdagen, där upp mot en miljon människor hade begett sig ut på gatorna för att fira laget.

En person har dött och ytterligare 22 har skadats, rapporterar The New York Times. Många uppges ha livshotande skador. Bland de skadade finns även elva barn.

Tre personer frihetsberövades först, men den ena släpptes senare. De andra två är tonåringar och polischefen säger att skyttarna inte verkar ha motiverats av terrorism utan att skottlossningen verkar ha uppstått ur någon form av gräl mellan flera personer, skriver The New York Times.

Världsstjärnorna uttrycker sin sorg

Kansas City Chiefs quarterback Patrick Mahomes uttryckte sin sorg på sociala medier efter den tragiska vändningen i firandet.

”Jag ber för Kansas City”, skriver världsstjärnan i ett inlägg på X.

Även lagkamraten Drue Tranquill uttalade sig.

”Be med mig för alla offer i denna fruktansvärda handling. Be för att läkarna ska vara skärpta och att alla klarar sig.”

Alla spelare, tränare och annan personal i fotbollslaget ska vara oskadda och i säkerhet, uppger stadens borgmästare Quinton Lucas.

– Jag var själv i paraden med min familj. Jag är lika hjärtekrossad som alla andra. Mina tankar går till offren och deras anhöriga, säger han på en presskonferens kort efter skjutningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.