Internetcaféer skulle förbjudas – men alla datorer drogs med i fallet. Foto: Scanpix

Florida sa ja – råkade förbjuda internet

Uppdaterad
Publicerad

Lagstiftare i Florida borde ha tittat två gånger innan de godkände förslaget att förbjuda internetcaféer. De kan nämligen ha råkat förbjuda varenda dator i delstaten.

I april godkände guvernör Rick Scott ett förbud mot spelautomater och internetcaféer. När den nya lagen gick igenom stängdes därmed delstatens 1.000 internetcaféer med omedelbar verkan. Det skriver Huffington Post.

Bland de stängda verksamheterna fanns ett café vars kundkrets främst är arbetande immigranter i behov av en dator. Caféts föreståndare Consuelo Zapata stämmer nu staten. Hon hävdar att man förbjudit all form av internet – både genom smartphones och datorer.

– De tog, vad de ansåg vara, ett mycket specifikt problem och kriminaliserade istället allt, säger Justin Kaplan, Zapatas advokat.

Zapatas argument bygger på att förbudet definierar spelautomater på ett så brett sätt att det skulle kunna innebära att illegala spel  kan spelas på vilken dator eller smartphone som helst – och att dessa därmed är förbjudna.

– De datorer som använts för att utarbeta denna lagstiftning är olagliga, säger Justin Kaplan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.